Necati Akbaba

Necati Akbaba

Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesinin Geçitveren köyünde 1968 yılında dünyaya geldi. Babasının öğretmen olması sebebiyle ilk ve orta okulu yurdumuzun çeşitli okullarında bitirdi. 1985 Yılında ailesiyle birlikte Bursa’ya yerleşti. 1991 yılında Bursa Yıdırım Bayazıt Lisesi’nin Edebiyat Bölümü’nü bitirdi. 1996 Yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu.

Okul hayatı bittikten sonra bir süre ticaretle uğraştı. 2005 Yılında Mudanya’da bir dershane açarak eğitim sektörüne girdi. 2008 Yılında Sevimli Yunuslar adında bir Anaokulu ve Kreş açıp bu kurumların işletmeciliğini ve yöneticiliğini yaptı.

Bu süreç içinde editörlüğünü ve yazarlığını yaptığı Yunus Aktüel adında aylık bir dergi çıkarmaya başladı. Bunun yanında yerel gazetelere makaleler de yazdı. 2010 yılında Dönence adında bir televizyon dizisi senaryosu yazdı. Eğitim sektörüne girdikten sonra çocukların kavrama düzeyini artıra bilmek için bilimsel araştırmalar yapmaya başladı. 2011 yılında ise 2011NA Zeka Geliştirme Tekniği, adında bir eğitim sistemi geliştirdi. 2012 yılında bu sistemde kullanılması maksadıyla Tonton adında onbir kitaptan oluşan bir eğitim seti çıkardı.

Bu şekilde yazarlık hayatına giren yazarımızın çeşitli yayın evlerinden yayınlanmış eserleri bulunmaktadır. Bu eserlerden bazıları şunlardır: Can Sayılar Ülkesinde, Denizaltı Krallığı, Yeraltındaki Gizem, Ayın Karanlık Yüzü, Uzayın Derinliklerine Yolculuk, Galaktika Uzay imparatorluğu, Robot Okulu …

Yazarımız Bursa Mudanya’da yaşamakta olup, Damla Yayınevi’nde aktif yazarlığa devam etmektedir…

Necati Akbaba Kitapları